Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

'Crisis bedreigt Amerikaanse economie'

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama ziet "een belangrijke dreiging voor de economie'' in de crisis rond onder meer de investeringsmaatschappij Lehman Brothers.

Obama laat dat weten in een vandaag verspreide verklaring. "De situatie met Lehman Brothers en andere financiële instellingen is de laatste golf van crises die een enorme onzekerheid schept over de toekomst van onze financiële markten'', aldus Obama die 4 november in de presidentsverkiezingen wedijvert met John McCain van de huidige Republikeinse regeringspartij.

"Dit tumult vormt een belangrijke dreiging voor onze economie en de capaciteit om goed betaalde banen te creëren en om Amerikanen te helpen hun rekeningen te betalen, voor hun toekomst te sparen en hun hypotheken af te lossen'', aldus Obama.

Hij is net als McCain een uitgesproken tegenstander van een redding van Lehman Brothers met geld van de belastingbetaler. De investeringsbank liet maandagochtend weten dat ze uitstel van betaling aanvraagt. Eventuele kopers van de zakenbank hadden zich in het weekeinde teruggetrokken. Zij verlangden juist dat de overheid ook met geld te hulp schoot.

Obama heeft geregeld aangedrongen op nieuwe regels voor 'Wall Street' omdat het huidige financiële stelsel niet doorzichtig zou zijn en zich niet laat controleren. Dat is volgens Obama een van de oorzaken van de vorig jaar zomer uitgebroken krediet- en hypotheekcrisis.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Johan

  De ECB gaat miljarden geld de economie laten invloeien veeel meer dan verantwoord is ivm de economische groei. Dit ivm met een mega fraude met hypotheken in de US. Gevolg een
  gierende inflatie, enigzins getemperd door de goedkope inporten uit China ea lage lonen landen, toch kruipt de monetaire-inflatie steil omhoog. Goederen die niet uit China komen
  zoals onroerendgoed rijst wel de pan uit en ook de diensten industrie waaronder de horeca. Ook heeft de koopkracht pech met de enorme olieprijsverhoging, en andere gronstoffen, wat je aan energie kwijt bent kun je niet aan andere zaken uitgeven en energie heeft voor alle produkten een prijsopdrijvend effect. Uiteindelijk wordt de consument, de doorsnee werkende Nederlander, de dupe omdat het nu al duidelijk is dat de lonen de stijging van de inflatie nooit bijhouden. Met dit belasting geile kabinet B&B kunnen we geen zuinige overheid verwachten die de
  belastingschroef iets lucht geeft want de elitaire heren in Den Haag wensen niet de hand op de knip te houden en zuigen het volk verder uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.