Home

Achtergrond

Cramer: geen toestemming voor nieuwe kerncentrale

Het kabinet geeft energiebedrijf Delta geen toestemming om een nieuwe kerncentrale te bouwen. Minister Jacqueline Cramer van Milieu heeft dat donderdag gezegd voor BNR Nieuwsradio.

Delta kondigde deze week aan een vergunning te willen aanvragen voor de bouw van een tweede centrale in Borssele. Maar volgens Cramer krijgt het bedrijf die niet. ”Het coalitieakkoord is klip en klaar duidelijk. Wij zullen geen besluiten nemen over de bouw van nieuwe kerncentrales.”

Cramer zegt wel dat het ieder bedrijf vrijstaat een vergunningaanvraag in te dienen. Als dat gebeurt zal het kabinet die bespreken. Maar, zo voegt de PvdA-minister er in haar interview met BNR Nieuwsradio met nadruk aan toe, besluiten over nieuwe kerncentrales worden niet genomen in deze regeerperiode.

Twee weken terug noemde fractieleider Pieter van Geel van het CDA kernenergie in de toekomst onvermijdelijk om aan de Nederlandse energiebehoefte te voldoen. Van Geel zei zich aan de afspraken in het regeerakkoord te zullen houden. Maar hij voegde er aan toe dat als er een aanvraag komt voor de bouw van een kerncentrale, die vergunning er moet komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.