Home

Achtergrond 336 x bekeken 1 reactie

Cosun bouwt geen bio-ethanolfabriek

Cosun in Breda ziet af van de bouw van een nieuwe bio-ethanolfabriek in Groningen en Sas van Gent. Cosun-dochter Nedalco ziet geen brood in de productie van bio-ethanol van de eerste generatie grondstoffen.

Dat zegt Robert Smith, de nieuwe directievoorzitter van Royal Cosun in Breda na grondige evaluatie van de te varen koers van de coöperatie.
Smith noemt twee redenen voor het afblazen van de plannen. ”De grondstoffen zijn te duur geworden. En de overheid geeft onvoldoende steun om de productie rendabel te maken.”
Dit wil niet zeggen dat Nedalco afscheid neemt van bio-ethanol, zegt Smith. ”Nedalco gaat verder met het ontwikkelen van technieken voor de productie van bio-ethanol uit tweede generatie grondstoffen, zoals tarwevliezen, stro of houtachtige materialen. We hebben voor een aantal technieken patenten gekregen. Die gaan we verder ontwikkelen en willen dan de patenten in licentie uitgeven. We gaan niet zelf op grote schaal bio-ethanol produceren.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer mieras

    begrijpelijk dat cosun niet in Sas van Gent een fabriek bouwd ze krijgen daar te maken met de 925 hufters van de zeeuwse millieu federatie deze gasten zijn overal tegen en zij stonden al gereed om de bouw van de fabriek met hand en tand tegen te houden zo als gewoonkijk ,zij maken de industrie en de landbouw in Zeeland kapot ze hebben dat ook met de mossels en kokkels gedaan

Of registreer je om te kunnen reageren.