Home

Achtergrond 185 x bekeken

'Corruptie leidt tot humanitaire ramp'

De voortdurende corruptie in arme landen leidt tot een humanitaire ramp.

Dat stelt Transparency International in haar dinsdag verschenen jaarlijkse lijst van meest corrupte landen. Deze hardnekkige corruptie brengt de mondiale strijd tegen armoede in gevaar, aldus de organisatie.

De minst corrupte staan bovenaan in de lijst, het zijn Denemarken en Zweden, direct gevolgd door Nieuw-Zeeland. Nederland staat op een gedeelde zevende plaats met IJsland. Net als vorig jaar onderaan de lijst - en dus het meest corrupt - Somalië, Myanmar en Irak. De lijst telt 180 landen.

"In de armste landen kan corruptie het verschil betekenen tussen leven en dood wanneer het gaat om geld voor ziekenhuizen of schoon water'', zegt voorzitter Huguette Labelle van Transparecy International. Deze "humanitaire ramp'' moet worden gestopt, aldus Labelle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.