Home

Achtergrond 182 x bekeken

Consument geeft voorkeur aan Nederlandse producten

Consumenten geven in de supermarkt de voorkeur aan Nederlandse producten. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Deloitte vroeg aan meer dan 2.600 consumenten waaraan zij de voorkeur geven bij producten van gelijke prijs en kwaliteit. Ongeveer 34 procent zei liever het Nederlandse product te kopen, 64 procent maakte het niet uit en 2 procent zei het buitenlandse merk te prefereren.

Huismerken binnen het assortiment zijn door de consumenten goed geaccepteerd. Van de ondervraagde consumenten vindt 63 procent dat huismerken in kwaliteit niet onder doen voor de A-merken. De helft van de consumenten zegt bovendien dat een kwalitatief goed huismerk reden is om een bepaalde supermarkt te bezoeken. Ten opzichte van vorig jaar zijn de consumenten wel iets minder positief over de ervan.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.