Home

Achtergrond 216 x bekeken

Connexxion naar rechter om staking buschauffeurs

Connexxion stapt naar de rechter in een poging de staking van de buschauffeurs in Zaandam te voorkomen.

Het kort geding dient zaterdag voor de rechtbank in Utrecht. Dit heeft een woordvoerder van het busbedrijf vandaag bekendgemaakt.
Connexxion vecht de rechtmatigheid van de staking aan, aldus een woordvoerder van Connexxion. FNV Bondgenoten maakte vandaag bekend dat de buschauffeurs van de Zaanse vestiging van Connexxion vanaf maandag buiten de spits het werk willen neerleggen. De chauffeurs willen meer veiligheid in de bus.

De vakbond wil staken om af te dwingen dat in de bus een systeem komt dat chauffeurs de mogelijkheid geeft onderling te communiceren, zodat ze elkaar kunnen waarschuwen bij onraad. Volgens de vakbond had FNV Connexxion al een ultimatum gesteld, dat in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht afliep. Het busbedrijf is niet op de eisen ingegaan, aldus FNV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.