Home

Achtergrond

Congolese politie sluit geiten op voor overtreding

De Congolese politie heeft een kudde geiten aangehouden en opgesloten in de gevangenis omdat ze illegaal verhandeld zouden zijn.

Dat ontdekte de onderminister van Justitie van de Democratische Republiek Congo toen hij op inspectie was in het cellencomplex.
Volgens minister Claude Nyamugabo was er zelfs al een datum ingepland bij de rechter, zodat de geiten zich konden verantwoorden voor hun daden. Dat schrijft de Britse nieuwszender BBC vandaag. Welke straf de kudde had kunnen krijgen is niet bekend.

De eigenaren van de dieren werden in een andere cel gezet. Zij moeten nog wel voor de rechter verschijnen. Nyamugabo reageerde woedend op de bizarre arrestatie en kondigde aan de agenten op training te zullen sturen om hun kennis van de wet op te krikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.