Home

Achtergrond 2 reacties

Condoleanceregister voor omgekomen Nederlande

Op de website van het ministerie van Defensie (www.mindef.nl) is een condoleanceregister geopend voor de zondag in Afghanistan omgekomen 21-jarige soldaat eerste klasse Jos ten Brinke.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop, de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, en staatssecretaris van Defensie Jack de Vries hebben een boodschap geplaatst op het condoleanceregister.

"Met diep leedwezen hebben wij kennis genomen van het sneuvelen van soldaat der eerste klasse Jos ten Brinke van 41 Pantsergeniebataljon. Wij zijn diep geraakt door dit trieste bericht'', schrijven ze. "Wij spreken onze afschuw uit over deze lafhartige aanslag. Onze gedachten gaan uit naar de ouders, geliefde, familie, collega's en andere nabestaanden van soldaat Jos Ten Brinke. Wij leven intens met hen mee en delen in hun verdriet. Ook de relaties van de militairen die vandaag gewond raakten wensen wij veel sterkte. Soldaat Ten Brinke, zijn gewonde kameraden en al zijn collega's die in Afghanistan hun moedige werk verrichten, maken zich sterk voor een veiliger wereld en voor een betere toekomst voor de Afghaanse bevolking. Wij hebben daarvoor groot respect.'' Zondagavond stroomden de steunbetuigingen op de website binnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rietje

  Wat verschrikkelijk om uw zoon te verliezen. Gecondoleerd.
  Ik weet niet wat ik verder moet zeggen, ik ben diep geschokt.
  Ik wens u en de familie heel veel sterkte nu en in de toekomst.

 • no-profile-image

  karin

  mijn deelnammen gaan uit naar de famieli van jos den brinken en de nabestaande ik vin het erg dat dit in 4 maander weer eens moet gebeuren hoeveel moeten er nog vallen en sneuvelen dat dit verkommen moet woorden dus mijn deenammen is naar de famiele en kennisen van deze jongen
  Gr van Karin van Es

Of registreer je om te kunnen reageren.