Home

Achtergrond 203 x bekeken

Chinese baby's ziek door melkpoeder

Tientallen Chinese baby's hebben de afgelopen tijd nierstenen gekregen doordat ze vervuild melkpoeder binnenkregen.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. De zaak kwam vorige maand aan het licht toen artsen van een ziekenhuis in de noordwestelijke provincie Gansu ontdekten dat zestien zuigelingen ziek waren geworden na het drinken van melk van hetzelfde merk melkpoeder. Sindsdien zijn uit zeker zes andere provincies berichten binnengekomen van baby's die last hebben van nierstenen.

Een baby overleed zelfs aan de aandoening, maar of dat ziektegeval werd veroorzaakt door vervuild melkpoeder wordt nog onderzocht.
De producent ontkent alle schuld. Criminelen zouden een vervalste versie van het product op de markt hebben gebracht.

In China gemaakte producten zijn de laatste tijd geregeld in het nieuws vanwege gevaren voor de volksgezondheid. Zo werd vorig jaar Chinees speelgoed in Australië en de Verenigde Staten uit de handel genomen nadat kinderen door een weekmaker in coma waren geraakt. In Noord-Amerika stierven honderden huisdieren door vervuild voer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.