Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

China gaat ook diervoeder testen op melamine

De Chinese overheid gaat onderzoeken of de giftige stof melamine ook in diervoeder terecht is gekomen.

De afgelopen dagen bleken duizenden baby’s ziek te zijn geworden door vervuild melkpoeder. Drie kindjes kwamen door nierfalen zelfs om het leven.

Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De import en export van diervoeder komt onder extra strenge controle te staan. Ook moeten inspecteurs meer testen uitvoeren en de benodigde certificaten nauwkeuriger controleren op echtheid.
De autoriteiten besloten eerder alle melkproducten te gaan onderzoeken op aanwezigheid van melamine. De giftige stof is aangetroffen in producten van 22 fabrikanten. Zes mensen zijn gearresteerd voor betrokkenheid bij het schandaal.

Melamine is een chemische stof die vooral gebruikt wordt bij het maken van kunststof borden en bestek. Toegevoegd aan melk kan melamine het aanlengen met water verhullen. De stof zorgt bij mensen en dieren echter voor nierfalen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cor Van Pelt.

    Dit id helemaal geen nieuws! Vorig jaar al zijn honderde tonnen katten/honden voer besmet door dat spul in Canada en de V.S. Dat kwam ook uit China!

    Groeten,
    Cor Van Pelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.