Home

Achtergrond 252 x bekeken

Champignonsector werkt aan cao-plan

Werkgevers in de paddenstoelenteelt werken aan voorstellen voor een cao.

Dat zegt Ko Hooijmans, voorzitter van de landelijke vakgroep paddenstoelen. In de commissie voor sociale aangelegenheden is een aantal afspraken gemaakt die bij telers wordt gepeild. "We kijken eerst wat de sector van de afspraken vindt, voordat we met de vakbonden gaan praten om te kijken of we eruit kunnen komen." Over de inhoud van de plannen wil Hooijmans in deze fase nog geen uitspraken doen.

De champignonsector heeft sinds 2005 geen cao meer en eerdere gespreksrondes liepen vast. In 2007 liepen gesprekken vast door de opstelling van FNV Bondgenoten, die zich in de media negatief uitliet over de werkomstandigheden bij een aantal champignonbedrijven. Werkgevers pleitten in die overlegrondes over invoering van prestatiebeloning. Of dat in deze voorstellen overeind blijft, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.