Home

Achtergrond 162 x bekeken

Celstraffen voor handel in eindexamens

Veertien Egyptenaren hebben tot vijftien jaar celstraf gekregen, omdat zij betrokken waren bij het uitlekken van een schoolexamen.

Een rechtbank in de stad Minya bevond hen schuldig aan het illegaal verspreiden van examens Engels en wiskunde van een middelbare school. Het hoofd van de plaatselijke examencommissie Ezzat Khalil Mansour kreeg vijftien jaar celstraf en werd ontslagen. Zijn vriend Ayman Rabie kreeg tien jaar wegens de handel in de examenpapieren.

Onder de aangeklaagden waren ook ouders die de examens hadden opgekocht. Zij hebben tussen de drie en vijf jaar celstraf gekregen. Vijf andere verdachten werden vrijgesproken, onder wie de eigenaar van een boekenwinkel wiens kopieermachine was gebruikt om de examens te kopiëren.

De zaak heeft veel teweeggebracht in Egypte. In het door corruptie verteerde land, waar 20 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft, kan een universiteitsdiploma leiden tot een hogere sociale status.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.