Home

Achtergrond 4 reacties

Campina noteert hoogste melkprijs augustus

Zuivelcoöperatie Campina betaalt over de maand tot nu toe de hoogste melkprijs.

De coöperatie betaalt de leden een gemiddelde melkprijs van € 37,43 per honderd kilo exclusief btw. Gecorrigeerd voor de wintertoeslag (€ 3,60) bedraagt de prijs € 33,82 per honderd kilo.

Cumulatief bezien betaalt Campina dit jaar tot en met augustus € 35,76 per honderd kilo melk. Dat is € 7,25 per honderd kilo meer dan vorig jaar tot en met augustus.

Opvallend is dat Campina over augustus maar liefst 38 cent meer per kilo eiwit betaalt dan over juli, terwijl de kaasprijs dit jaar relatief slecht is en de markt ook nog verder daalt. De coöperatie wil echter geen nadere toelichting geven op deze situatie. “We doen het momenteel gewoon erg goed,” zegt een woordvoerster. "We kunnen dit jaar gelukkig meer betalen dan vorig jaar en het is gewoon de prijs zoals die in de markt wordt verdiend. Daar is geen gesjoemel of iets dergelijks bij."

Hochwald Nederland verlaagde de vetprijs over augustus en hield de eiwitprijs gelijk. Dit bedrijf betaalt een melkprijs van € 34,49 per honderd kilo. Dat is iets minder dan over juli. Hier is nog geen wintertoeslag bij. Die gaat per september in.

Cumulatief bezien betaalt het bedrijf tot en met augustus nog steeds de hoogste melkprijs per honderd kilo, maar daarbij moet worden aangetekend dat Hochwald geen nabetaling uitkeert. De gepubliceerde prijs is de definitieve prijs. Bij de coöperaties volgt een nabetaling. Nemelco publiceert dinsdag de augustus-prijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkman

  ga zo door!!!

 • no-profile-image

  Henk

  Goed bezig Campina

 • no-profile-image

  melkboer

  Ik zou wel eens willen weten hoe bijv VanBakel, Noorderlandmelk, etc nu presteert? Vind het opvallend stil! Dat wil niet zeggen dat ik niet blij ben dat er nieuwe afnemers op de markt zijn en dat er boeren zijn die er mee in zee zijn gegaan!!!!!

 • no-profile-image

  Henk

  Spotprijzen in UK zijn ongeveer 30 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.