Home

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

CDA: Discussie over Cramer sluiten

Het CDA vindt het tijd de discussie over het actieverleden van minister Jacqueline Cramer (Milieu) te sluiten.

Het rapport van onderzoeksbureau Ernst & Young, dat de PvdA-bewindsvrouw dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, bevestigt de verklaring die Cramer vorige week zelf gaf. "Wij zien op dit moment geen reden om van andere dingen uit te gaan'', aldus vicefractievoorzitter Liesbeth Spies van het CDA vandaag.

Cramer kwam in opspraak omdat ze in 1986 een advertentie ten gunste van het krakersblad Bluf! zou hebben getekend, dat gestolen documenten over plannen voor nieuwe kerncentrales had gepubliceerd. Cramer zegt zich niet te kunnen herinneren toestemming te hebben gegeven voor haar handtekening. Het onderzoek van Ernst & Young ondersteunt haar lezing.

Spies noemt overigens het zetten van een handtekening "van een volstrekt andere orde'' dan wat het voormalige GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft gedaan. Duyvendak, in de jaren '80 redacteur van Bluf!, kwam enkele weken terug in opspraak toen bekend werd dat hij betrokken was bij de diefstal van de in het blad gepubliceerde stukken. Hij zag zich genoodzaakt zijn Kamerlidmaatschap neer te leggen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    bij het CDA wordt alles met de mantel der liefde bedekt,ook de zaak Herfkens

Of registreer je om te kunnen reageren.