Home

Achtergrond 222 x bekeken

Businessclub Westland groeit in belang

Agro Businessclub Westland stelt de doelstellingen bij aan een bredere doelgroep.

De deelname van tuinders groeit en zo vlak voor het tienjarig bestaan van de netwerkorganisatie staat de deur open voor partijen uit het nabij gelegen Oostland. "Er is een Greenportvisie Westland en Oostland, we zullen ook onze doelgroep mondjesmaat uitbreiden", zegt bestuurslid Hein van der Zande.

De netwerkclub begon als koopliedenclub bij de toenmalige veiling. Nu telt het ledenbestand partijen als banken, zaadfirma’s en enkele grote tuinders als Lans uit Maasdijk, Nature’s Pride, Red Star Trading en Looije tomaten. Dat blijkt ook uit de programma’s van de bijeenkomsten. Donderdag in Monster stond de energiemarkt centraal met een lezing van tomatenteler en aardwarmtepionier Rik van den Bosch.

De doelstelling blijft netwerken, stelt Van der Zande. Agro Businessclub Westland zal ondanks het energiethema niet deelnemen aan een lobby in Den Haag voor steun voor de sector. "Daar zijn de belangenorganisaties voor."

Of registreer je om te kunnen reageren.