Home

Achtergrond

Bush: overheidsingrijpen nu noodzakelijk

De Amerikaanse overheid moet nu rigoureus in de economie ingrijpen om erger te voorkomen.

Dit zei de Amerikaanse president George Bush vandaag over de grootschalige overheidsinterventie in de economie. Hij vindt overheidsingrijpen op de vrije markt uitsluitend gerechtvaardigd als het noodzakelijk is. Een dat is het geval, aldus Bush, die voor het Witte Huis over de kredietcrisis sprak. We moeten nu in actie komen om de economische gezondheid van ons land te beschermen en om erger te voorkomen.

In Washington wordt aan een regeling gewerkt waarbij de federale overheid op tot dusverre ongekend grote schaal ingrijpt in de economie met behulp van een speciaal fonds dat wankelende banken uit de ergste problemen helpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.