Home

Achtergrond

'Brussel ontneemt gehandicapten Truckersdag'

Voor veel verstandelijk gehandicapten dreigen de uitstapjes naar Truckersdagen overal in het land te verdwijnen.

Dat zegt althans VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis. Sinds een wijziging van de rij- en rusttijdenverordening van de EU moeten vrachtwagenchauffeurs rust nemen in het weekeinde. Ze kunnen daardoor eigenlijk niet meer naar de Truckersdagen komen, waar ze vaak met verstandelijk gehandicapten in de cabine in een stoet vrachtwagens een stukje rijden.

Hennis wil opheldering van de Europese Commissie. ,,Het ontspannen karakter van de truckersdag en het lage tempo waarin wordt gereden, hebben geen negatieve effecten op de gemoedstoestand van de chauffeur en de mate waarin hij op zondagavond of maandagochtend weer gaat rijden'', aldus Hennis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.