Home

Achtergrond 149 x bekeken

Brussel: 10 miljoen humanitaire hulp voor Zimbabwe

De Europese Commissie stelt 10 miljoen euro extra beschikbaar voor humanitaire hulp aan Zimbabwe.

Het geld is bedoeld om de meest kwetsbare Zimbabwanen te helpen. Brussel gaf eerder al 15 miljoen euro aan voedselhulp.

Ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen gaven onlangs aan dat ze Zimbabwe willen steunen met economische hulp, zodra de nieuwe regering de democratie en de rechtsstaat herstelt en eerlijke verkiezingen organiseert.

Zimbabwe is er economisch gezien dramatisch slecht aan toe door het bewind de afgelopen decennia van de dictatoriale president Robert Mugabe. Als er niet snel iets gebeurt zal het aantal Zimbabwanen dat honger lijdt volgende maand oplopen tot vier miljoen, verwachten hulporganisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.