Home

Achtergrond

Brown neemt maatregelen tegen dure energie

De Britse premier Gordon Brown heeft donderdag een pakket maatregelen onthuld van 910 miljoen pond sterling (1,1 miljard euro) om huishoudens te helpen met de sterk stijgende energieprijzen.

De kosten komen voor rekening van de zes grootste energiebedrijven in Groot-Brittannië. Het plan behelst onder meer isolatie van huizen tegen de helft van de normale prijs en het niet verder laten stijgen van de energierekening van de armste gezinnen. Bijna een kwart van de Britse bevolking besteedt meer dan 10 procent van het inkomen aan energiekosten.

Brown wil deze maatregelen nemen in plaats van een extra belastingheffing op de hoge winsten die energiebedrijven boeken dankzij de gestegen energieprijzen. De vakbonden hadden zich sterk gemaakt voor zo'n fiscale maatregel, waarvan de opbrengst in contanten zou moeten worden teruggegeven aan de huishoudens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.