Home

Achtergrond

Britten willen uitstel samenwerking met Rusland

Groot-Brittannië wil dat de gesprekken over een nieuw partnerschap tussen Rusland en de Europese Unie worden uitgesteld.

Eerder was afgesproken de onderhandelingen over een nieuw samenwerkingsverdrag medio september te laten beginnen. Maar de Britste premier Gordon Brown wil het begin van die gesprekken uitstellen, als protest tegen het Russische optreden in Georgië. Brown zal zijn voorstel maandagmiddag op tafel leggen bij een ingelaste EU-top in Brussel.

Brown wil een hardere opstelling ten opzichte van Moskou dan landen als Duitsland, Frankrijk en Italië voorstaan. De Baltische staten, Polen en Zweden willen ook een hard protest laten klinken tegen het handelen van Moskou.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.