Home

Achtergrond 215 x bekeken

Brits zuivelbedrijf Wiseman verhoogt de melkprijs

Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman gaat de verkoopprijzen voor verse melk verhogen. Wiseman zegt dat dat nodig is vanwege de hogere olie-, energie- en verpakkingsprijzen die de winstgevendheid dreigen aan te tasten.

''We hebben al onze afnemers deze maand op de hoogte gesteld van een verhoging van onze verkoopprijzen.'' Wiseman voegt daar nadrukkelijk aan toe dat het ook de melkvergoeding voor de leverende boeren wil verhogen.

Zuivelverwerkers in Groot-Brittannië worden in toenemende mate geconfronteerd met een tekort aan melk en moeten meer betalen om hun productie op gang te kunnen houden. Of de winkelprijzen voor melk nu ook omhoog gaan is niet duidelijk. De Britse supermarkten zijn kort geleden juist begonnen met een prijzenslag met goedkope melk en zouden de hogere inkoopkosten voor eigen rekening kunnen nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.