Home

Achtergrond 168 x bekeken

Brede steun voor verplichte bloedtest bij verdachte

De Tweede Kamer steunt een wetsvoorstel dat regelt dat het Openbaar Ministerie (OM) verdachten van gewelds- en zedenmisdrijven verplicht kan onderwerpen aan een bloedtest.

De Tweede Kamer steunt een wetsvoorstel dat regelt dat het Openbaar Ministerie (OM) verdachten van gewelds- en zedenmisdrijven verplicht kan onderwerpen aan een bloedtest. Uit de test moet blijken of het slachtoffer mogelijk hiv heeft opgelopen.

Bij de behandeling van het voorstel tekende zich donderdag een Kamerbrede steun af voor de verplichte bloedtest. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil haast maken met de nieuwe wet en hoopt de verplichte test per 1 januari te kunnen invoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.