Home

Achtergrond 179 x bekeken

Brandweer heeft meest betrouwbare imago

Brandweerlieden hebben het meest betrouwbare imago van alle beroepen.

Dat blijkt uit een opinieonderzoek onder 25.000 mensen in vijftien Europese landen, dat is uitgevoerd door het tijdschrift Readers Digest.

De resultaten van het onderzoek werden maandag gepubliceerd in de Duitse stad Stuttgart. Van de ondervraagden ziet 95 procent brandweermannen als (zeer) betrouwbaar. Voor piloten ligt het percentage iets lager (92 procent). Apothekers staan op de derde plaats als het gaat om betrouwbaarheid, gevolgd door ziekenhuisbroeders en artsen.

De ranglijst wordt afgesloten door autoverkopers en politici. Autoverkopers komen volgens 83 procent niet in aanmerking voor een positieve kwalificatie. Slechts 7 procent vindt politici betrouwbaar of zeer betrouwbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.