Home

Achtergrond 191 x bekeken

Boze Chinezen eisen uitleg in melkpoederschandaal

Honderden boze ouders in China zijn vandaag verhaal gaan halen bij een bedrijf in de stad Shijiazhuang dat betrokken is bij het melkpoederschandaal.

Ze eisen een verklaring en compensatie van melkpoederproducent Sanlu, in de oostelijke provincie Hebei. In totaal ruim 1200 kinderen in China hebben nierstenen door met melamine vervuild melkpoeder. Twee kinderen zijn overleden door de chemische stof en vijftig kinderen zijn er slecht aan toe. Volgens Sanlu zijn de melkboeren de oorzaak van de vervuiling

Mogelijk loopt het aantal slachtoffers nog op. De Chinese staatstelevisie CCTV meldde dat van de 109 onderzochte melkproducenten 22 fabrikanten melkpoeder met melanine hebben gefabriceerd. Inmiddels zijn 69 merken met vervuild melkpoeder uit de schappen gehaald.

De autoriteiten hebben vandaag twee melkhandelaren gearresteerd. In totaal zijn vier personen gearresteerd. Ruim twintig mensen zitten vast voor ondervraging. Sanlu heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden voor het schandaal en twee directieleden ontslagen, aldus de Chinese staatsmedia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.