Home

Achtergrond

Bouw in 2e fase Agriport A7 gestart

Vandaag is telersvereniging Sweetpoint gestart met de bouw van 13 hectare kassen in fase 2 van Agriport A7.

In januari hopen de telers te gaan planten. Gisteren heeft de gemeente Wieringermeer definitief groen licht gegeven voor de bouw. Louis van den Berg laat namens Sweetpoint weten erg blij te zijn dat de vergunning nu helemaal rond is. "We hebben wel wat vertraging opgelopen maar hopen met een strakke planning toch nog in januari te gaan planten."

Sweetpoint bestaat uit vier Westlandse tuinders die het exclusieve recht hebben voor de teelt van Ramiro, een zoete puntpaprika. Het is echter nog niet bekend hoe de arealen in Agriport A7 precies worden ingevuld. "Dat bekijken we later dit jaar, maar waarschijnlijk zullen er ook blokpaprika’s worden geteeld", laat Van den Berg weten. In totaal hebben de telers een kavel van 31 hectare aangekocht.

De vergunning is verleend door middel van een artikel 19 procedure, waarbij de gemeente vooruitloopt op het nieuwe bestemmingsplan. Het tweede bedrijf dat deze procedure volgt is een tomatenbedrijf dat 55 hectare grond heeft aangekocht. Jack Kranenburg van Agriport A7 verwacht dat de vergunningsaanvraag voor dit bedrijf over een week of vier wordt behandeld. In totaal beslaat fase 2 van Agriport A7 een oppervlakte van 525 hectare.

Bekijk hier een fotoreportage van telersvereniging Sweetpoint

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.