Home

Achtergrond

Bollenstreek boos over Canon Nederlandse landschap

Vijf organisaties uit de Duin- en Bollenstreek hebben een brief gestuurd aan de organisatoren van de Canon van het Nederlandse Landschap.

Zij storen zich eraan dat het cultuurlandschap van de Bollenstreek in de Canon wordt uitgebeeld met een kassencomplex in het Westland.

De landschapsfoto toont een kassencomplex in Monster met als tekst ‘Het Westland en de Bollenstreek; moderne industrieel opgezette landbouw voor de wereldmarkt ‘.

Daarom hebben het Cultuurhistorisch Genootschap, de Stichting Greenport, het Milieu Overleg Duin- en Bollenstreek, de regionale afdeling van LTO Noord en de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond gezamenlijk een brief geschreven aan de organisatoren van de Canon en aan de ministeries van VROM en LNV.

"Zowel geografisch, landschappelijk als cultuurhistorisch zijn de Duin- en Bollenstreek en het Westland geheel verschillende regio’s, meer dan 50 kilometer van elkaar verwijderd, gescheiden door de stedelijke agglomeraties van Den Haag en Leiden", staat in de brief.

Volgens de organisaties is voor ieder zonder meer waarneembaar dat beide gebieden beslist niet onder één landschappelijke noemer te brengen zijn. De landschapsfoto’s zijn gemaakt door Studio Pothoff.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.