Home

Achtergrond

Boete voor ouders die probleemkind niet aanpakken

Ouders die voortdurend weigeren hun probleemkind beter op te voeden, kunnen financieel worden gekort.

Het kabinet wil de wet veranderen zodat deze onwillige ouders een bestuurlijke boete kunnen krijgen. Ook kan de kinderbijslag straks worden opgeschort. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat de ministers Ernst Hirsch Ballin van Justitie en André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vrijdag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Ze kondigen daarin een harde aanpak aan van kinderen onder de twaalf jaar die op straat rondhangen en overlast veroorzaken.

Het gaat vaak om jonge jongens die samen met hun oudere broers of vrienden voor problemen zorgen. "Het zijn de eerste vingeroefeningen voor later crimineel gedrag'', zei Hirsch Ballin vandaag in een toelichting. De politie moet de probleemkinderen van straat kunnen halen en hen thuisbrengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.