Home

Achtergrond 191 x bekeken

Bloemen houden van frisdrank

Frisdrank en snijbloemvoedsel hebben een positief effect op snijbloemen, zo blijkt uit een onderzoek dat bloemenveiling FloraHolland vandaag presenteerde.

FloraHolland testte een aantal huis- tuin- en keukenmiddelen die consumenten toepassen om snijbloemen langer vers te houden.
De meeste van deze 'grootmoeder-geeft-raadmiddelen' werken niet, blijkt uit het onderzoek. Het toevoegen van aspirine, centen met of zonder koper of zelfs chloor aan leidingwater houdt snijbloemen beslist niet langer vers, zo stelden de onderzoekers vast.

Wie kiest voor de frisdrankmethode, kan het best de gewone variant meenemen uit de supermarkt. De light-versie heeft namelijk hetzelfde effect als leidingwater. "De positieve resultaten van frisdrank komen door de suikers die de drank bevat en door de zuurgraad. Snijbloemenvoedsel bestaat ook voor een groot deel uit suiker'', zo meldt FloraHolland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.