Home

Achtergrond 168 x bekeken

Bijna hele olieproductie Golf van Mexico stilgelegd

Praktisch de hele olieproductie in de Golf van Mexico is stil komen te liggen wegens de orkaan Gustav.

Zondag was nog ongeveer 4 procent van de productiecapaciteit in gebruik, meldde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
De meeste olieproductie-installaties zijn de afgelopen dagen ontruimd. Shell sloot zaterdag de evacuatie van al zijn personeel uit de Golf van Mexico af. In totaal werden 1350 mensen aan land gebracht.

Het Brits-Nederlandse Shell is met een productie van gemiddeld 370.000 vaten olie-equivalent per dag de grootste olie- en gasproducent in de Golf. De meeste olie, die in de Golf van Mexico uit zeer diepe zee wordt opgepompt, is bestemd voor de Amerikaanse markt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.