Home

Achtergrond

Bijna 2.000 handtekeningen tegen hoge gasprijs

Bij Nife, een energieadviesbureau in Poeldijk, zijn inmiddels bijna tweeduizend steunbetuigingen binnengekomen in de actie tegen de oneerlijke prijsvorming van de aardgasprijs.

Ze breidt de actie nu uit naar toeleveranciers. Het bureau deed onlangs vierduizend mails de deur uit om telers te vragen een petitie te ondertekenen tegen de hoge gasprijs. Nife ageert hiermee tegen de gasprijs die volgens hen te weinig meedaalt met de dalende olieprijs. Volgens het bureau ligt de gasprijs die GasTerra hanteert ruim vijf cent per kuub hoger dan de koppeling olie-gas zou moeten opleveren. "Al onze klanten hebben gereageerd", zegt Jan Lokkers, een van de directeuren van Nife. "De helft van de reacties op de actie die we hebben binnengekregen, is zelfs afkomstig van telers die geen klant bij ons zijn."

Nife gaat de actie uitbreiden en vraagt nu ook toeleveranciers in de glastuinbouw mee te doen aan de actie. "We gaan contact leggen met bedrijven als Brinkman, Nic Sosef en FloraHolland. Alles wat een teler te veel voor zijn gas betaalt, kan hij immers niet meer ergens anders in investeren", beredeneert Lokkers.

Het bureau noemt de actie geslaagd en merkt dat telers de actie waarderen. "Telers vinden het fijn dat ze op deze manier uiting kunnen geven aan hoe ze over deze zaak denken. Sommige telers schrijven nog een extra zin op het A4-tje zoals: 'prima actie' of 'eindelijk een partij die iets onderneemt', aldus een medewerker van Nife.

De bijna tweeduizend getekende A4-tjes die het bedrijf inmiddels heeft binnengekregen, wil Nife volgende week woensdag tijdens het Energiecongres Westland zien te overhandigen aan een politiek kopstuk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.