Home

Achtergrond 167 x bekeken

Bijna 15 miljoen voor proef microkredieten

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) trekt de komende twee jaar 12,8 miljoen euro uit voor een experiment met microkredieten.

Eind dit jaar kunnen mensen met ambities, maar bijvoorbeeld nog niet de goede papieren, aankloppen bij de nieuwe Stichting Microkrediet Nederland. Dat blijkt uit een brief die Heemskerk donderdag naar de Tweede Kamer stuurt en waar dagblad Trouw over schrijft.

Met bijdragen van onder meer banken is er ongeveer 15 miljoen euro voor beschikbaar. Heemskerk hoopt tussen 2500 en 3000 mensen met een krediet van maximaal 35.000 euro op weg te kunnen helpen. Daarnaast wordt een experiment van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) met borgstellingen voor uitkeringsgerechtigden met ondernemingszin uitgebreid. Ook mensen zonder uitkering, zoals herintreders, komen daar straks voor in aanmerking.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.