Home

Achtergrond 7 reacties

Bestuurders Wageningen UR in toptien inkomens

Vier topmannen van de Wageningen UR staan in de toptien van bestverdienende bestuurders in het onderwijs.

Bert Speelman, die tot 2005 rector was en tot augustus in 2007 in dienst bleef, staat tweede met 369.418 euro. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de raad van bestuur, is vierde met 301.854 euro. Tijs Breukink, ook lid van de raad van bestuur, staat achtste met 240.218 euro. Rector Martin Kropff is tiende met 239.379 euro.

Bert Vork, de voormalig bestuurder van Hogeschool Leiden, staat bovenaan met een inkomen van 614.775 euro.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Deze beloning krijgen ze voor het behartigen van de belangen van overheid en multinationals. Overheid u vraagt om een steuntje in de rug om uw beleid te verdedigen, wij als Wageningen UR kunnen wel een onderzoekje uit de kast trekken wat in uw kraam past.

 • no-profile-image

  boer mieras

  dan is j p balkenende gewoon een sukkelaar waneer je naar die inkomens van die zakkenvullers kijkt

 • no-profile-image

  gert

  dit is zeker marktconform ? of balkenbrij norm

 • no-profile-image

  Bart

  Nu begrijpen we waarom de boeren en tuinders verlies draaien! Veel van deze wijze mannen gaan er met de buit lopen!!! Blijkbaar hebben dit veel boeren en tuinders nog niet door. Een beetje eerlijk delen met voedsel en geld is toch wel een beetje fatsoen. Die hard moeten werken gaan er aan kapot, en zij gaan er met een bult geld vandoor! Dit hoort ook bij een goede opleiding.

 • no-profile-image

  O.N.T. Slagen

  De bijzondere prestaties van deze heren zijn bij vele oud-medewerkers van Wageningen-Universiteit & Research wel bekend. In 2007 werden honderden medewerkers op straat gezet omdat het financieel zo slecht ging. De bestuurders hadden het erg zwaar met al die reorganisaties.

 • no-profile-image

  Socialist

  Onbehoorlijk bestuur ligt hier ten grondslag , socialisten ten top . iets uit het Oosten ?

 • no-profile-image

  Klaas

  Wat voor bijzondere prestaties leveren deze mensen om dit salaris van 600.000 euro te verdienen. Zijn hun dagen soms langer dan 24 uur.? Een gemiddelde agrarier werkt voor dit inkomen bijna 10 jaar. Nederland is ziek en deze mensen die "geweldige" prestaties voor de maatschappij tot stand brengen, schamen zich nergers meer voor.!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.