Home

Achtergrond

Beste plaatsen bij Paleis Noordeinde vergeven

In een zonnig Den Haag waren vanochtend omstreeks tien uur de beste plekken voor Paleis Noordeinde vergeven.

Daarvandaan vertrekt de koningin later op de dag naar de Ridderzaal voor het lezen van de troonrede. Na afloop heeft er de balkonscène plaats.

Ook de media hebben inmiddels in groten getale de stellingen bij het paleis betrokken. Op de Lange Vijverberg, een van de wegen die de gouden koets volgt, staat een gestaag groeiend aantal belangstellenden.

Bij het Binnenhof was het halverwege de ochtend nog rustig. Drie vrouwen met oranje boa's uit Alphen aan den Rijn waren juist gearriveerd, speciaal om de gouden koets te zien. "We hebben al zoveel koetsen gezien, maar deze nog nooit.'' Op de officiële tribune op het strengbewaakte Binnenhof namen de eerste gasten op dat momen hun plaatsen al in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.