Home

Achtergrond

Beroemdste stem van Hollywood overleden

De beroemdste stem van Hollywood is overleden. Don LaFontaine, de man die met zijn sonore, zware stemgeluid meer dan vijfduizend voorfilmpjes insprak, blies maandag in Los Angeles op 68-jarige leeftijd zijn laatste adem uit.

LaFontaine werd vooral bekend door de zinsnede ”In a World...”, waarmee in de loop der jaren talloze bekende filmtrailers begonnen. De stemacteur sprak onder meer de trailers van The Terminator, Fatal Attraction, Dr Strangelove, Chicken Run en Batman Returns in. Hij had diverse bijnamen, waaronder The King of Voiceovers, Thunder Throat en The Voice of God.

Behalve voorfilmpjes leende LaFontaine zijn stem ook aan honderdduizenden radio- en tv-spotjes in, voor onder meer Ford, Budweiser, McDonald’s en Coca Cola. De stemacteur overleed aan de gevolgen van een bloedprop in zijn longen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.