Home

Achtergrond 3 reacties

Belgische runderen blijken hormonen te bevatten

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV heeft bij vier Belgische runderen verboden groeibevorderaars, waaronder testosteron, aangetroffen.

De hormonen zijn gevonden na onderzoek bij negen runderen uit België bij een Nederlands slachthuis. De controle was een gerichte actie na uitgebreide analyses van ongebruikelijke transporten van slachtvee. Bij de actie is samengewerkt met de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de Belgische autoriteiten. De AID sluit niet uit dat de komende periode nog meer dieren worden gecontroleerd naar aanleiding van analyse van transportbewegingen.

Van de negen Belgische runderen hebben controleurs van de AID begin augustus haar- en urinemonsters afgenomen. De Belgische autoriteiten o stellen een vervolgonderzoek in. De negen runderen zijn na de controle geslacht in het Nederlandse slachthuis, waarna de eigenaar de karkassen heeft meegenomen naar België. Daar zijn ze verder verhandeld.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Nederland gebruikt die rommel gewoon niet.

 • no-profile-image

  cleane

  Nette jongens zijn jullie in Nederland, als er in Belgie een gespoten rund gevonden wordt komt deze zeker niet meer in consumptie en wordt het karkas in beslag genomen !
  De ganse rundveestapel wordt geblokkeerd en op eigen kosten onderzocht !
  Een gerechterlijke vervolging met miljoenenboetes en celstraffen !
  Net effe anders in NL hé !

 • no-profile-image

  gert

  staan de Belgen om bekend,gelukkig hebben ze de karkassen weer meegenomen naar Belgie

Of registreer je om te kunnen reageren.