Home

Achtergrond 365 x bekeken

Belgische kuikenbroederijen gaan samenwerking aan

De Belgische broederijen Belgabroed en Vervaeke-Belavi slaan de handen ineen.

De bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Zowel Belgabroed als Vervaeke-belavi hebben al een naar eigen zeggen aanzienlijk marktaandeel in zowel België als Nederland. Via de samenwerking hopen de broederijen kennis uit te wisselen en efficiënter te kunnen werken. Bovendien verwachten ze de stijgende productiekosten beter het hoofd te kunnen bieden door schaalvoordelen.

Belgabroed nam vorig jaar de Nederlandse broederij Van Hulst over. Vervaeke-Belavi is een samenwerkingsverband tussen vier individuele broederijen. In heel West-Europa gaat de concentratie in de broedsector steeds verder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.