Home

Achtergrond

Bayer CropScience verwacht "absoluut recordjaar"

Bayer CropScience verwacht qua winst en omzet een absoluut recordjaar.

De nettowinstmarge gaat volgens de Duitsers richting de 25 procent. De agro-gigant zet 3,4 miljard euro opzij voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten.

Bestuursvoorzitter Friedrich Berschauer verklaart tegenover Reuters: "de industrie heeft een dergelijke ontwikkeling in geen 30 jaar gezien." De eerste 6 maanden stegen de verkopen met 19 procent. Negatieve wisselkoerseffecten werden daarmee ruimschoots gecompenseerd.

Vooral de gewasbeschermingsdivisie rapporteert volgens Berschauer duizelingwekkende cijfers, net als overigens bij concurrenten als Dow Agrochemicals en Monsanto. De omzet van deze divisie kwam uit 17 procent hoger uit op 3,15 miljard euro.

Bayer CropScience verklaart dat nieuwe producten een toenemend deel van de omzetgroei moet uitmaken. Daarom investeert het concern 3,4 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling voor de periode van 2008 tot 2012.

Bijna 2,7 miljard is gereserveerd voor gewasbeschermingsmiddelen, en 750 miljoen euro voor zaaigoed en andere planttechnologie. Bayer geeft ook 280 miljoen euro uit aan capaciteitsuitbreiding. Er komt ondermeer vlakbij Keulen een nieuwe fabriek voor herbiciden.

Of registreer je om te kunnen reageren.