Home

Achtergrond

Basisscholen hebben geen problemen met Poolse kinderen

Basisscholen hebben over het algemeen geen grote problemen met de instroom van Poolse kinderen.

Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma gezegd op basis van onderzoek onder bijna honderd scholen met Oost-Europese kinderen. .

In oktober vorig jaar stonden bij 1166 basisscholen in totaal 2075 leerlingen uit Oost-Europa ingeschreven. Een jaar eerder waren het 1790 kinderen op 1025 scholen. Dijksma spreekt van "een licht stijgende lijn''.

Zij ziet geen gevaar voor de komende tijd omdat het aantal werknemers uit deze landen volgend jaar waarschijnlijk minder snel zal toenemen. Bovendien blijken kinderen van Oost-Europese werknemers "ten opzichte van de in Nederland dominante allochtone groepen een betere start te hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.