Home

Achtergrond 194 x bekeken

Bakker uit Oldebroek Held van de Smaak 2008

Bakker Jan-Aart Schuld uit Oldebroek op de Veluwe is zondag gekozen tot Held van de Smaak 2008. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn Oldebroeker Akkerbrood.

Voor dat brood verbouwt hij zijn eigen graan, dat op een ambachtelijke molen in de regio wordt gemalen.

Schuld werd aan het begin van de Week van de Smaak gekozen uit twaalf kandidaten, één uit elke provincie. Dit jaar stonden brood en streekgebonden banket centraal. De jury roemde Schulds niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van smaakvol ambachtelijk brood op basis van tarwe uit de eigen streek. Bij de verkiezing heeft meegewogen dat Schuld zich verzet tegen minder zout in het brood, omdat dat volgens hem ten koste van de smaak gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.