Home

Achtergrond 210 x bekeken

Aziatische beurzen in greep van angst

Angst voor een verdere escalatie van de crisis in de financiële sector hield donderdag de aandelenbeurzen in Azië in de greep.

”De markt wordt gedreven door psychologische factoren”, aldus een analist. De Japanse Nikkei-index sloot 260,49 punten (2,2 procent) lager op 11.489,30 punten. In Seoul leverde de Kospi-index 2,4 procent in op 1391,67 punten. De Australische All Ordinaries verloor 2,5 procent en sloot op 4649 punten. In Hongkong speelde zich in de ochtendhandel een klein bloedbad af. De Hang Seng-index stond na het middaguur op een verlies van 7,4 procent.
In Japan gingen behalve de financiële fondsen ook de exporteurs hard naar beneden. Sony verloor 8,6 procent na een afwaardering en sleepte ook andere exporterende bedrijven met zich mee. Handelaren vrezen voor de vraag naar Japanse exportproducten als de Amerikaanse economie nog verder afzwakt door de problemen op Wall Street.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.