Home

Achtergrond

Alanheri sleept oud-bestuurder voor rechter

Zadenhandelaar Alanheri klaagt voormalig adjunct-directeur Huib Derckx aan wegens valsheid in geschrifte.

Het bedrijf stapt naar de rechter om de schade te verhalen.

Dat maakte Alanheri vandaag bekend. Het bedrijf maakte geen melding van de hoogte van de vermeende schade. De beschuldigingen hebben onder meer betrekking op het oppompen van omzetten en marges. Ook zouden kredietgevers zijn misleid. Volgens Alanheri heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau dit vastgesteld.

De roerige tijden lijken daarmee nog niet voorbij voor het bedrijf. Vorig jaar keerde grootaandeelhouder Recalcico, het beleggingsfonds van Frans Faas, zich tegen het beleid van Alanheri. Volgens Faas bevatte de jaarrekening van 2006 fouten. Na zijn kritiek ruimde algemeen directeur Albert den Haan het veld en trad Rik Alkemade aan als interim-directeur. Alkemade werd in mei van dit jaar plotseling vervangen door Faas zelf.

Volgens Alanheri ontstond enkele maanden na het aantreden van Alkemade een arbeidsconflict met adjunct-directeur Derckx.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.