Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Agent spioneerde voor geheime dienst Marokko'

Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft een agent ontslagen omdat hij zou spioneren voor de geheime dienst van Marokko.

Dat meldde de actualiteitenrubriek Nova gisteren. Een woordvoerder van het politiekorps zei in een reactie dat de brigadier is ontslagen wegens "ernstig plichtsverzuim''. Hij gaf aan dat het strafontslag volgde op een disciplinair onderzoek. Het Openbaar Ministerie heeft geen vervolging ingesteld.

De zaak kwam aan het rollen nadat de inlichtingendienst AIVD dit voorjaar een tip binnenkreeg dat de Marokkaanse agent politie-informatie zou doorspelen aan de geheime dienst van zijn vaderland. De AIVD heeft kort onderzoek gedaan en het korps Rotterdam-Rijnmond in een ambtsbericht op de hoogte gesteld. Het Bureau Interne Zaken van de politie heeft vervolgens zelf onderzoek gedaan naar de brigadier, aldus Nova.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.