Home

Achtergrond

'Afvalverwerker Essent wordt apart verkocht'

Energiebedrijf Essent gaat zijn afvalverwerker Essent Milieu apart verkopen. Zo hoopt het een hogere prijs te krijgen.

Dat meld Het Financieele Dagblad (FD) vanochtend. Essent wilde desgevraagd geen commentaar geven. Een woordvoerder verwees naar een eerder dit jaar verspreid persbericht, waarin het energiebedrijf meedeelt dat de aandeelhouders toestemming hebben gegeven voor de verkoop van commerciële activiteiten. Die toestemming kwam nadat een fusie met branchegenoot Nuon was mislukt.

Volgens FD is Essent Milieu, dat jaarlijks 3 miljoen ton afval verwerkt, 1,3 miljard tot 1,5 miljard euro waard.

De commerciële activiteiten worden per 1 januari 2009 afgesplitst van het netwerkbedrijf. De aandelen van het netwerkbedrijf van Essent (vanaf 1 januari 2009 Enexis) blijven in overheidshanden. De aandeelhouders van Essent zijn zes provincies en een aantal gemeenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.