Home

Achtergrond

Afspraken voor boeren Wieringerrandmeer

De Stuurgroep Wieringerrandmeer en LTO en het Agrarisch Collectief Wieringerrandmeer hebben gisteravond een basis gelegd voor collectieve afspraken over grondverwerving en verplaatsing.

Het Wieringerrandmeer wordt een nieuw woon- en recreatiegebied in de kop van Noord-Holland. Er is afgesproken dat boeren die voor het randmeer moeten wijken, kunnen rekenen op een gelijk inkomens- en vermogensperspectief. Voor bedrijven die aan de rand van het Wieringerrandmeer liggen en daardoor beperkt worden in hun bedrijfsvoering, moeten daarvoor gecompenseerd worden.

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een afsprakenkader. Dat kader wordt ondertekend door de bestuurders Jan van Zijl en Jaap Bond van het Project Wieringerrandmeer. Vervolgens gaan de betrokken partijen gezamenlijk de afspraken aan betrokken boeren en inwoners toelichten. De provincie Noord-Holland begint na deze informatiebijeenkomst met de actieve grondverwerving en zal dan ook de betrokken agrariërs individueel benaderen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.