Home

Achtergrond 176 x bekeken

Aanpassing verbetert zadentoets Clavibacter

Een nieuw toetsprotocol geeft meer duidelijkheid of zaadpartijen besmet zijn met Clavibacter.

Een nieuwe toetsmethode voor Clavibacter kan meer zekerheid verschaffen of een zaadpartij schoon is van Clavibacter, onder omstandigheden waarbij ook veel andere bacteriegroei aanwezig is. Dat bleek op een door LTO Groeiservice georganiseerde tomatenbijeenkomst in Kwintsheul. Als deze toets er eind vorig jaar al was geweest, hadden enkele zaadpartijen waarschijnlijk niet in het handelsverkeer terecht gekomen, die toen aantasting veroorzaakten op een aantal plantopkweek- en teeltbedrijven.

Meer informatie over de werking van de aangepaste zaadtoets is te lezen in Groenten & Fruit van week 40

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.