Home

Achtergrond 158 x bekeken

20 bedrijven sturen inzending Floriade

Circa 20 bedrijven uit de Nederlandse tuinbouw sturen een inzending voor de Floriade 2012.

In totaal zal op de Floriade zeven hectare zijn ingericht met inzendingen van bedrijven en sectoren uit binnen- en buitenland.

Dat zegt Sven Stimac, projectdirecteur van Floriade 2012. De projectdirecteur voert momenteel onderhandelingen met de tuinbouwsectoren om de inzending vorm te geven. "Het basisconcept van de inzendingen van sectoren is eind dit jaar bekend. Volgend jaar moet dat dan in detail zijn uitgewerkt."

Stimac is verantwoordelijk voor de inzendingen van de tuinbouw. De onderhandelingen gaan over de aard van de inzending, die moeten sterker gericht zijn op beleving dan eerdere Floriade-tentoonstellingen. "Het mag cognitief zijn met een kleine attractie. Het moet niet altijd hetzelfde zijn en wisselen door het park." Hoeveel geld de Nederlandse tuinbouwsectoren investeren in hun inzending, kon Stimac niet zeggen.

De organisatie nodigde dinsdag pers uit voor de starthandeling van premier Balkenende bij de bouw van de educatie- en innovatiepaviljoen. Die start van de bouw van het paviljoen werd echter afgelast doordat Balkenende het spoeddebat over minister Jacqueline Cramer bijwoonde in de Tweede Kamer.

De organisatie van de Floriade 2012 praat met verschillende buitenlandse partijen over deelname. Naast de nabijgelegen deelstaten Noordrijn Westfalen, maar ook met partijen uit China. Premier Balkenende is voor de Nederlandse Floriade een belangrijke werver van buitenlandse inzendingen. Zo vestigt hij in buitenlandse contacten vaak de aandacht op de wereldtentoonstelling voor tuinbouw.

Volgens Stimac is het aandeel van de buitenlandse inzendingen niet groter dan in 2002.

Of registreer je om te kunnen reageren.