Home

Achtergrond

14 tuinders betrokken bij aardwarmteproject Oostland

In het gebied Oostland komen twee aardwarmteprojecten waarbij 14 tuinders zijn betrokken.

Dat blijkt uit een presentatie van de plannen door het nieuwe Innovatieplatform Glastuinbouw Oostland Iglo. In het gebied dat de twee projecten Wilgenlei en Overbuurtsche Polder beslaat, staat in totaal meer dan 200 hectare modern glas. Door de inzet van aardwarmte kan er in dit gebied 8 miljoen kubieke meter per jaar aan aardgas worden bespaard, verwachten de betrokken partijen. Het platform is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en agribusiness in dit gebied.

De aardwarmte projecten zijn de eerste concreet geboekte resultaten van het Innovatieplatform Glastuinbouw Oostland. Binnen het Oostland oriënteren steeds meer tuinbouwbedrijven zich op het gebruik van aardwarmte. Dat kan ook door warmteoverschotten in te zetten voor de verwarming van woningen en gebouwen. Naast initiatieven op het terrein van aardwarmte, worden plannen uitgewerkt voor een internationaal innovatiecentrum voor de tuinbouwketen waarin innovatie, kennisdeling en ontmoeting centraal staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.