Home

Achtergrond 201 x bekeken

112 ontvoeringszaken met kinderen in 2007

De Centrale Autoriteit internationale Kinderontvoering (CA) kreeg vorig jaar 112 ontvoeringszaken in behandeling.

In 38 gevallen waarbij 59 kinderen betrokken waren, ging het om ontvoering naar Nederland. In 74 zaken (106 kinderen) betrof het kinderen die meegenomen waren naar het buitenland.

Dat blijkt uit cijfers die minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het aantal ontvoeringszaken naar ons land ligt daarmee iets lager dan in 2006. Toen waren er 129 zaken. Het aantal meldingen van ontvoeringen naar Nederland is daarentegen gestegen. In 2006 was dat aantal nog 34. Het aantal ontvoeringen naar het buitenland is iets gedaald, 89 in 2006.

In de meeste gevallen is de moeder de ontvoerende ouder. Ontvoeringen naar landen in West-Europa komen het meest voor, het vaakst naar Engeland. Behalve ontvoeringszaken behandelt de CA ook verzoeken over omgangsregelingen. Dat waren er in 2007 41, in 2006 18.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.