Home

Achtergrond 188 x bekeken

Zichtbare controles op drankverkoop

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat in uniform controleren of ondernemers geen drank verkopen aan te jonge klanten.

De VWA kiest daarvoor omdat er van zichtbare inspectie een preventieve werking zou uitgaan. Volgens de toezichthouder overtreden de ondernemers te vaak de leeftijdsregels. De controles van ambtenaren in bedrijfskleding met het VWA-logo komen naast de gebruikelijke onopvallende controles.

Tot nu toe zijn in 2008 ruim 3000 inspecties op leeftijd uitgevoerd. Het merendeel betrof de zogenoemde observatie-inspecties waarbij de controleur onopvallend controleert. Bij 45 procent van de bedrijven waar jongeren daadwerkelijk alcohol probeerden te kopen, werden de regels overtreden. In deze gevallen is een schriftelijke waarschuwing of een boete verstrekt. De boetes zijn wettelijk vastgesteld op 900 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.