Home

Achtergrond

Winst Carlsberg overtreft verwachtingen

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een onverwacht hoge nettowinst van 1,4 miljard Deense kroon (ruim 190 miljoen euro) geboekt.

Sterke groei in Oost-Europa en Azië compenseerde de sterk gestegen grondstofprijzen, zo maakte Carslberg vandaag bekend.

De nettowinst in het tweede kwartaal was 36 procent hoger dan een jaar eerder, en overtrof de verwachtingen van analisten. De omzet van Carlsberg steeg in de periode van april tot en met juni met 39 procent tot 17,5 miljard kroon (2,3 miljard euro). Vooral de markten in Azië en Oost-Europa vertoonden een sterke groei.

Dankzij de overname, samen met Heineken, van de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle eerder dit jaar, kreeg Carlsberg de snel groeiende Russische brouwer Baltic Beverages in bezit. Daarmee is de op vier na grootste bierproducent ter wereld nu ook eigenaar van het grootste Russische biermerk, Baltika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.